Почетна
Екскурзии и одмори
Дестинации
Календар
Промоции
Жешки понуди
Хотелски резервациии
Авионски билети
Влез за клиенти
Продажни места и контакти
Промоции
Жешки понуди
Потврдени датуми
Календар
Празници

Однос

За време на екскурзијата
Туристите треба да ги почитуваат локалните обичаи, начинот на живеење и правилата на однесување. Moже да ве казнат за фрлање ѓубре на улица, пушење или премин на необележано место.
Туристите треба да се појават на местото определено од туристичкиот водич навреме на закажаниот термин.
 
2. Во автобус / авион (превозно средство)
Забрането пушење во сите видови превозни средства!
Туристите треба да се однесуваат на начин што не пречи на други патници.
За автобуски екскурзии, конзумирање храна во автобусот не се дозволени.
Превозните средства треба да се остават чисти.
Службените седишта во автобусот се наменети за користење од страна на службени лица. Ова им помага да ги исполнат своите обврски како што очекувате.
Препорачливо е да се користи хемискиот тоалет во автобусот само како краен случај.
 
3. Во хотелот
Во хотелите треба да се одржува тишина  и хигиена, да не се оставаат остатоци од храна и шишиња. Кога користите мини-бар, телефон или платен видео канал, не заборавајте да платите за овие услуги на рецепција.
При шведска маса, вклучително и појадок, ручек или вечера, храната не е дозволено да биде изнесувана надвор од ресторанот на хотелот. При прекршување на ова правило хотелите го задржуваат правото на парични казни на самото место.